-->

    Inspirerend filmpje van de Morbihan (zuid Bretagne)

    Komend zomerseizoen ligt de focus in Bretagne op het zuidelijke deel: de Morbihan. En dat komt met name door dit inspirerende filmpje. Ook geinspireerd? Wil je komende zomer ook naar de Morbihan? Bekijk onze accommodaties en reizen door de Morbihan of bel ons op +31 (0)23 551 22 91.

    Waarom naar Bretagne

    Bretagne kent een ruig binnenland, waar landbouwgrond schaars is, met ongerepte heidegronden, bossen en heuvels. De uitgestrekte wouden zoals het Fôret de Paimpont, vormen al eeuwen een voedingsbodem voor sagen en legenden. Koning Arthur leefde hier. En de ziel van tovenaar Merlijn zit gevangen in de magische bron in Barenton. U bezoekt steden als Rennes, Vannes en Dinan, waar de sporen van de middeleeuwen bewaard bleven. Van ver voor die tijd dateert het mysterieuze rotsveld van Carnac : de voorgangers van Kelten en Galliërs rangschikten er duizenden grote blokken steen, rij na rij. Hoe deden ze dat? En waarom...?

    Meer dan 1000 km lang is de grillige rotskust van Bretagne...
    Met name in het zuiden spoelt er de zee aan op kilometers lange zandstranden, waar zon-/strandliefhebbers genieten van een aangenaam klimaat, dankzij de warme golfstroom in de Golfe de Morbihan. Windsurfen, zwemmen, zeilen, zonnebaden, roeien, duiken...

    De zee, de oceaan...
    Vooral aan de noordkust, die ver beneden woest tegen de kliffen slaat. U wandelt er urenlang, snuift de zilte zeelucht diep in uw longen op, en bent één met de natuur. Bezoek de spectaculaire landtong Pointe du Raz, liefst 80 meter boven de beukende golven. Of bij de Côte de Granit Rose met zijn grote, roze granietblokken.

    Vissersdorpjes en haventjes... fruit de mer
    Vaak heeft de tijd er stil gestaan. De netten worden bij weer en wind uitgeworpen vanaf wankele bootjes en de vangst wordt schoongemaakt door vrouwen in klederdracht met de traditionele, hoge kanten muts. De geur van fruits-de-mer, mossel, krab, kreeft... je probeert natuurlijk eens oesters. Geen visliefhebber? Dan is een heerlijke Crêpe (zoet) of Galette (hartig) - de Bretonse variant van onze pannenkoek - overal verkrijgbaar.


    Zien en doen
    De roze rotsen van de Cote de Granit Rose, de verste uithoek van Bretagne: Pointe du Raz, het middeleeuwse Locronan, het schildersdorp Pont Aven, Carnac, de getijdenkrachtcentrale in de Rance (St. Malo), de oesterbanken bij Cancale, Chateau de Fougeres en dagtrips van St. MAlo naar de Kanaaleilanden.
    Belle Ile. Op drie kwartier varen van Quiberon. Hoofdstad Le Palais, glooiende hooglanden en schilderachtige dalen;
    Ile d'Ouessant. Het ruige Bretagne ten top maar een paradijs voor zeehonden en trekvogels. Compleet met vuurtoren en Ecomuseum;
    Ile de Brehat. Een botanisch wonder, in de winter nooit kouder dan 6 graden C. Bizarre rotsformaties en… een vuurtoren.
    Saint Malo. Het oude piratennest met de ommuurde stad: Intra Muros.

    Details Bretagne

    Bretagne bestaat uit de volgende departementen:
    > Ille-et-Vilaine
    > Finistere
    > Cotes d'Armor
    > Morbihan

    Actueel weer in Bretagne

    Météo Quiberon © meteocity.com

    Beoordelingen van onze klanten over