-->
  • 	 castel-beau-site-bretagne-autorondreis
  • 	 castel-beau-site-bretagne-autorondreis
  • 	 castel-beau-site-bretagne-autorondreis
  • 	 castel-beau-site-bretagne-autorondreis
  • 	 castel-beau-site-bretagne-autorondreis
  • 	 castel-beau-site-bretagne-autorondreis
  • 	 castel-beau-site-bretagne-autorondreis
  • 	 castel-beau-site-bretagne-autorondreis
  • 	 castel-beau-site-bretagne-autorondreis

  Ile de Bréhat of Les Sept Iles

  Ile de Bréhat wordt ook wel het Bloemeneiland genoemd en dat is uiteraard niet voor niets. Hortensia’s, mimosa, moerbei, eucalyptus, aloë, camelia’s… dit eiland verdient haar bijnaam! Maar de bloem die dit eiland het sterkste symboliseert is de agapanthus. Van juni tot en met september bloeit deze blauw-paarse bloem in Bréhat op elk kruispunt. Gun uzelf een hele dag om de charmante huizen en ruige baaien te ontdekken. En vergeet de auto! Hier is geen gemotoriseerd verkeer. Alles wordt op de fiets of te voet gedaan. Bréhat, het enige eiland van het departement van de Côtes d'Armor dat een zelfstandige gemeente is, bestaat uit twee hoofdeilanden en is 3,5 kilometer lang en 1,5 kilometer breed. In het zuiden vindt u het stadje en de kerk uit de 16e eeuw. In het noorden doet het landschap sterk aan Ierland denken.

  Wat moet je in ieder geval zien?

  1. De vuurtoren Paon
  Deze vuurtoren staat op het meest noordelijke puntje van het eiland en zorgt altijd weer voor mooie plaatjes. Het is een aanrader om hier bij zonsopgang of zonsondergang heen te gaan, omdat de omgeving dan echt adembenemend is.

  2. De citadel van Brehat
  Dit is een oud militair fort dat vandaag de dag nog steeds bewonderd kan worden. Dat is echter niet het enige dat de citadel te bieden heeft. Er is een glasblazerij waar u deze kunstige ambacht kunt bewonderen. Bovendien heeft u vanaf de citadel een schitterend uitzicht over de haven.

  3. De kapel Saint-Michel
  Het schilderachtige gebouw staat op een heuvel en u zult deze dan ook al van verre zien liggen. De kapel zelf is eenvoudig, maar u zult geen spijt krijgen van de klim. Hier vandaan kunt u namelijk over vrijwel het hele eiland uitkijken.

  4. Plage du Guerzido
  Het Plage du Guerzido is het enige zandstrand van het Bretonse eiland. Een heerlijke, kleurrijke plek waar u ontspannen in de zon kunt liggen en een duik nemen in het frisse water.

  Les Sept Iles

  Voor de prachtige roze Granietkust doemen in zee stofjes van het continent op. Met een motorboot kunt u binnentreden in het sprookjesachtige koninkrijk van de zeevogels. Een onophoudelijk ballet van vleugels en een fanfare van gekwetter vergezellen u op deze boottocht tussen veren en schuim.

  Op zeven kilometer van de roze rotsen van Ploumanac’h verdelen de Sept-Iles haar granieten chaotische rotsen over Rouzic, Les Costans, Malban, Bono, Ile aux Moines, Ile Plate en Les Cerfs. 40 hectare die bij vloed boven water uitkomen. De mens heeft deze dorre gebieden verlaten, met uitzondering van 2 vuurtorenwachters die elkaar om de 15 dagen aflossen. Op het grootste eiland, Ile aux Moines, kwamen de Franciscanen in de 14e en 15e eeuw in alle eenzaamheid bidden. Tegenwoordig is de archipel een vogelparadijs.

  Ontdek de Noordkust van Bretagne

  Les Sept Iles of Ile Bréhat

  Arrangement #1: 3 dagen - 2 nachten
  Tarief:
  € 525,- p.p. in de maanden april, mei, juni en september
  € 549,- p.p. in de maanden juli en augustus

  Inclusief:
  2 nachten op 2-persoonskamer Premium Zeezicht op basis 2 personen
  halfpension (excl. drank)
  Boottocht en bezoek halve dag Les Sept Iles (duur ca. 2u30)

  Exclusief:
  vervoer van/naar Bretagne
  overige maaltijden en uitgaven persoonlijke aard


  Arrangement #1: 4 dagen - 3 nachten
  Tarief:
  € 799,- p.p. in de maanden april, mei, juni en september
  € 875,- p.p. in de maanden juli en augustus

  Inclusief:
  3 nachten op 2-persoonskamer Premium Zeezicht op basis 2 personen
  halfpension (excl. drank)
  Boottocht en bezoek hele dag Ile de Bréhat
  pick-nick op excursiedag

  Exclusief:
  vervoer van/naar Bretagne
  overige maaltijden en uitgaven persoonlijke aard

   Inspirerend filmpje van de Morbihan (zuid Bretagne)

   Komend zomerseizoen ligt de focus in Bretagne op het zuidelijke deel: de Morbihan. En dat komt met name door dit inspirerende filmpje. Ook geinspireerd? Wil je komende zomer ook naar de Morbihan? Bekijk onze accommodaties en reizen door de Morbihan of bel ons op +31 (0)23 551 22 91.

   Waarom naar Bretagne

   Bretagne kent een ruig binnenland, waar landbouwgrond schaars is, met ongerepte heidegronden, bossen en heuvels. De uitgestrekte wouden zoals het Fôret de Paimpont, vormen al eeuwen een voedingsbodem voor sagen en legenden. Koning Arthur leefde hier. En de ziel van tovenaar Merlijn zit gevangen in de magische bron in Barenton. U bezoekt steden als Rennes, Vannes en Dinan, waar de sporen van de middeleeuwen bewaard bleven. Van ver voor die tijd dateert het mysterieuze rotsveld van Carnac : de voorgangers van Kelten en Galliërs rangschikten er duizenden grote blokken steen, rij na rij. Hoe deden ze dat? En waarom...?

   Meer dan 1000 km lang is de grillige rotskust van Bretagne...
   Met name in het zuiden spoelt er de zee aan op kilometers lange zandstranden, waar zon-/strandliefhebbers genieten van een aangenaam klimaat, dankzij de warme golfstroom in de Golfe de Morbihan. Windsurfen, zwemmen, zeilen, zonnebaden, roeien, duiken...

   De zee, de oceaan...
   Vooral aan de noordkust, die ver beneden woest tegen de kliffen slaat. U wandelt er urenlang, snuift de zilte zeelucht diep in uw longen op, en bent één met de natuur. Bezoek de spectaculaire landtong Pointe du Raz, liefst 80 meter boven de beukende golven. Of bij de Côte de Granit Rose met zijn grote, roze granietblokken.

   Vissersdorpjes en haventjes... fruit de mer
   Vaak heeft de tijd er stil gestaan. De netten worden bij weer en wind uitgeworpen vanaf wankele bootjes en de vangst wordt schoongemaakt door vrouwen in klederdracht met de traditionele, hoge kanten muts. De geur van fruits-de-mer, mossel, krab, kreeft... je probeert natuurlijk eens oesters. Geen visliefhebber? Dan is een heerlijke Crêpe (zoet) of Galette (hartig) - de Bretonse variant van onze pannenkoek - overal verkrijgbaar.


   Zien en doen
   De roze rotsen van de Cote de Granit Rose, de verste uithoek van Bretagne: Pointe du Raz, het middeleeuwse Locronan, het schildersdorp Pont Aven, Carnac, de getijdenkrachtcentrale in de Rance (St. Malo), de oesterbanken bij Cancale, Chateau de Fougeres en dagtrips van St. MAlo naar de Kanaaleilanden.
   Belle Ile. Op drie kwartier varen van Quiberon. Hoofdstad Le Palais, glooiende hooglanden en schilderachtige dalen;
   Ile d'Ouessant. Het ruige Bretagne ten top maar een paradijs voor zeehonden en trekvogels. Compleet met vuurtoren en Ecomuseum;
   Ile de Brehat. Een botanisch wonder, in de winter nooit kouder dan 6 graden C. Bizarre rotsformaties en… een vuurtoren.
   Saint Malo. Het oude piratennest met de ommuurde stad: Intra Muros.

   Details Bretagne

   Bretagne bestaat uit de volgende departementen:
   > Ille-et-Vilaine
   > Finistere
   > Cotes d'Armor
   > Morbihan

   Actueel weer in Bretagne

   Météo Quiberon © meteocity.com

   Beoordelingen van onze klanten over Hôtel Castel Beau Site