-->
  • chamonix location chalets zomervakantie bergen alpen
  • chamonix location chalets zomervakantie bergen alpen
  • chamonix location chalets zomervakantie bergen alpen
  • chamonix location chalets zomervakantie bergen alpen
   Reserveringen zomer 2021:
   Eind april werden in Frankrijk de eerste versoepelingen aangekondigd en dat Frankrijk ‘open’ gaat vanaf 9 juni. Net als in de zomer van 2020 blijven de meeste Fransen ook deze zomer in eigen land. Dat heeft duidelijk invloed op de beschikbaarheid van onze accommodaties. De meeste accommodaties hanteren inmiddels wisselende tarieven en worden alleen nog 'op aanvraag' gereserveerd. Zo ook deze accommodatie.

   Informatie Chamonix Mont Blanc

   Chamonix Mont-Blanc omvat 14 resorts en dorpjes die samen goed zijn voor 700 km piste en 230 skiliften. Elke vorm van skiën is hier mogelijk, van beginners tot experts. Het skigebied Chamonix Mont Blanc ligt aan de voet van West Europa's hoogste berg, de Mont Blanc (4810). Dit uitgestrekte gebied ligt rondom het dal van Chamonix en Argentiere, net voor de grens tussen Zwitserland en Frankrijk. In feite is Chamonix Mont-Blanc een verzameling van verschillende gebieden. Al deze gebieden zijn te bereiken met bussen, de treinen of met de auto. De meest sfeervolle dorpen in dit gebied zijn Chamonix en Argentiere.

   Chamonix en de Mont Blanc zijn bekend over de hele wereld. En de hele wereld komt hier dan ook. Het kan druk zijn op de pistes (alhoewel dat niet onze ervaring is) en ’s avonds is er in Chamonix een levendige apres-ski.

   Hoogtepunt van de wintersport

   De vier niet op elkaar aangesloten skigebieden die Chamonix Mont Blanc vormen zijn Brévent, Flégère, Balme/Le Tour en Les Houches. Samen bieden ze u ruim 400 km. skipistes waarvan 90% boven de 2000 meter liggen. Hoezo sneeuwzeker?! Of je nu snowboard, op ski's afdaalt, off-piste gaat skien, wandelt, een snowpark induikt, gaat toerskien of ijsklimmen... Chamonix Mont Blanc biedt je vele, vele mogelijkheden.

   Topper van dit alles is natuurlijk de Vallée Blanche, maar liefst 20 km. afdalen over de gletsjer van de Mont Blanc. Er zijn 6 verschilende routes zodat het bijna op elk niveau mogelijk is - met een gids natuurlijk - deze avontuurlijke tocht te maken. Met of zonder lunch in het restaurant halverwege de gletsjer.

   En zeg nu zelf: waar kan je met de skilift naar 3800 meter !?

   Details skigebied

   Laagste punt 1035 m.
   Hoogste punt 3842 m
   Chamonix Mont Blanc beschikt over 160 km. pistes waarvan
   52 km. makkelijk
   70 km. gemiddeld
   38 km. moeilijk

   Er zijn:
   19 sleepliften, 18 stoeltjesliften, 14 gondelliften
   94 km. langlaufloipen
   halfpipe, funpark en boardercross aanwezig.

   Actueel weer en sneeuwval in Chamonix Mont Blanc

   Met de auto naar Chamonix Mont Blanc

   Chamonix Mont Blanc ligt – via Duitsland en Zwitserland) op 975 km. vanaf Utrecht (NL) en (door Frankrijk) op 868 km. vanaf Brussel (BE). De snelweg brengt je tot vlak voor Chamonix.

   Met de bus naar Chamonix Mont Blanc

   Op dit moment verzorgen wij geen busreizen naar Chamonix Mont Blanc.

   Met de trein naar Chamonix Mont Blanc

   Chamonix Mont Blanc is niet heel makkelijk met de trein te bereiken. Het kan wel maar daarvoor dien je vaak over te stappen. Wij raden een treinreis naar Chamonix Mont Blanc dan ook niet aan.

   Met het vliegtuig naar Chamonix Mont Blanc

   Chamonix Mont Blanc ligt op iets meer dan een uur rijden van Geneve. Op Geneve vliegen veel maatschappijen (Easy Jet, KLM, Air France, transavia.com). Vanaf de luchthaven regelen we graag je huurauto, taxi of minibus om het laatste stukje naar Chamonix af te leggen. Een huurauto is hier wat praktischer omdat je dien dan gelijk kunt gebruiken voor je dagelijkse ritje naar de skigebieden van Chamonix Mont Blanc.

   Beoordelingen van onze klanten over Diverse Chalets Chamonix