-->
  werken bij het frankrijk huis

  UPDATE 28 oktober 2020

  Gisterenavond (27/10/2020) kondigde President Macron aan dat Frankrijk vanaf 30 oktober tot minimaal 1 december weer in lockdown gaat. De grenzen blijven open, de scholen ook maar cafés, bars en restaurants gaan dicht en men mag zich niet verplaatsen tussen de regio's. Of de lockdown eerder weer opgeheven wordt, hangt van het aantal besmettingen af.
  schoolvakanties

  Gratis annuleren en restitutie reissom bij Corona op wintersport

  Update 14 oktober 2020
  Steeds meer leveranciers van accommodatie passen de boekingsvoorwaarden aan. Op verzoek van enkele Nederlandse reisorganisaties (waaronder Het Frankrijk Huis) worden de boekingsvoorwaarden voor een wintersportvakantie ten tijde van Corona aangepast. Dat betekent dat u de wintersportvakantie kunt reserveren en u gratis kunt omboeken of annuleren in het geval gebieden niet bereikbaar zijn vanwege code oranje of rood, de grenzen dicht gaan of dat Nederland zelf oranje of rood kleurt. Vraag ons (info@frankrijkhuis.nl liefst per e-mail) naar de speciale voorwaarden die iets kunnen afwijken per leverancier van accommodatie.
  COVID19-CORONA wintersport ski gratis annuleren

  Wintersport en COVID-19 - Corona en uw skivakantie

  Op wintersport zijn we vooral buiten actief, zijn we goed ingepakt (helm, goggles, sjaal, handschoenen) en skiën we over het algemeen op ruime afstand van anderen. Op wintersportvakantie naar Frankrijk gaan is derhalve heel goed mogelijk. Toch zijn er veel vragen over een wintersportvakantie in de Franse Alpen. Wij hebben regelmatig contact met de skigebieden, de leveranciers van de accommodaties en de skiliftmaatschappijen. Op onze vragen gaven zij de volgende reacties.

  Reserveren van accommodatie voor je wintersportvakantie:
  Indien men door een Corona uitbraak niet op de bestemming kan komen (of dat landen weer op oranje gaan of omdat de grenzen dicht gaan) restitueren veel skipas maatschappijen een vooraf bestelde skipas. De leveranciers van accommodaties hebben inmiddels in hun voorwaarden ook zo’n clausule opgenomen.
  NB: bijna alle leveranciers hanteren inmiddels deze voorwaraden; wil je weten of jouw leverancier deze clausule hanteert, stuur ons dan even e-mail via info@frankrijkhuis.nl.

  Download onderstaand de handige kaart met COVID-19 maatregelen in de Franse skigebieden:

  COVID19-Wintersportplaatsen-frankrijk.pdf

  COVID-19 op wintersport

  Verblijf in de accommodatie:
  Frankrijk kent veel ruime appartementen en chalets zodat je met je familie een/of Corona-vrije vrienden en vriendinnen onder elkaar kunt verblijven. Accommodaties met een zwembad en/of wellness centrum beperken het aantal gasten in het zwembad en in de sauna. Deze ruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd en schoon gemaakt. Handgel is aanwezig.

  Hoe werkt dat in de skiliften?:
  Alle skiliftmaatschappijen hebben als doel de veiligheid van alle skiërs te waarborgen. Afgelopen zomer hebben ze een aantal testen met de skiliften gedaan. Daarom hebben ze besloten om:
  + mondkapje is verplicht in alle skiliften (in stoetjesliften is er de keuze om ofwel meer afstand tussen de skiërs te bewaren ofwel mondkapjes verplicht)
  + meer ruimte te houden tussen de skiërs – in de skilift én in de rij
  + desinfecteren skiliften meerdere keren per dag
  + mondkapjes te koop bij de skilift
  + juiste looprichtingen aangeven via pijlen
  + indien je niet lekker bent, verkouden… ga niet skiën, blijf binnen
  + personen uit één huishouden kunnen samen in de skilift
  In de cabineliften worden minder skiërs tegelijk toegelaten (behalve bij personen uit één huishouden) om afstand van elkaar te kunnen bewaren. Mondkapje verplicht.

  Op de bestemming:
  In bars en restaurants mog niet staand gedronken of gegeten worden, moet je een mondkapje op als je rondloopt en tussen de gerechten door ook, mogen er 6 personen maximaal aan één tafel, is er geen garderobe en moet je reserveren met achterlaten van naam, aders en e-mail
  + Skiverhuur; mondkapjes zijn verplicht, helmen worden verhuurd met haarnetje, speciale in- en uitgang, materialen worden gedesinfecteerd
  + Skibus; mondkapjes verplicht in alle bussen in een skigebied
  + Restaurants; handgel is beschikbaar, speciale in- en uitgang en looproutes, mondkapje verplicht, regelmatige desinfectie van stoelen en tafels en toiletten
  + Supermarkt; mondkapjes verplicht en speciale looproutes

  Enkele voorbeelden:
  + TIGNES: mondkapje verplicht in alle publieke ruimtes én in de skiliften, skilessen met minder grotere groepjes, skileraren met mondkapje.
  + LA PLAGNE: mondkapje verplicht in alle publieke ruimtes, betalingen per bankpas, handgel overal aanwezig, veel aandacht voor training van het personeel.
  + COURCHEVEL: mondkapje verplicht in alle publieke ruimtes én in de skiliften, cabinelliften worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.

  Op reis naar Frankrijk, Corona onderweg

  14 oktober 2020 Heel Europa is inmiddels weer oranje van kleur. We zouden het graag anders zien maar reizen wordt beperkt tot strikt noodzakelijke reizen.

  Handige websites:
  Reis checklist Frankrijk
  de app van Buitenlandse Zaken
  het volldige reisdavies Frankrijk

  Reizen door België en Duitsland:
  België en Duitsland zijn beide oranje. In beide landen loopt het aantal besmettingen weer op. Door deze landen kunt u nog wel reizen maar het liefst met zo min mogelijk stops.
  corona covid-19 wintersport skivakantie

  Extra info Corona en Frankrijk

  Wat mag en wat mag niet in Frankrijk
  Een goed overzicht van wat wel en wat niet mag in Frankrijk (hoeveel personen in een restaurant, waar mondkapje op doen, hoeveel personen in de auto...) heeft de ANWB op haar website staan.

  Aantal besmettingen Corona in Frankrijk, welke regio's
  Frankrijk kent regionale kleurcodes – groen, oranje en rood – waarmee ze aangeven in welke departementen maatregelen worden genomen of waar het beter gaat. Het Franse ‘oranje’ en ‘rood’ is anders dan de reisadvies-codes van Nederland. In totaal zijn er op dit moment 74 departementen rood van kleur. Op de kaart links kunt u zien welke dat zijn.

  Beschermen
  In Frankrijk zijn er ruim voldoende mondkapjes aanwezig. Men kan deze aanschaffen bij de apotheek en in de supermarkt. Alle Fransen wordt aangeraden de mondkapjes te dragen op locaties waar de 1 meter afstand-regel niet goed toe te passen is. Denk daarbij aan het openbaar vervoer waar mondbescherming verplicht is (€ 135,- boete).

  Meer info over de Franse maatregelen lees je op deze websites:
  Nederland Wereldwijd
  Frankrijk.nl
  Franse overheid

  STOP COVID Frankrijk app
  Ook Nederlandse toeristen in Frankrijk kunnen de Franse Corona app gebruiken. Kijk op deze pagina voor meer info.

  Corona test
  Op dit moment niet nodig voor Frankrijk. De KLM Health Services is één van de bedrijven die een Corona-test kan doen. Meer info op de website van KLM Health Services.

  Corona en de reisverzekering

  Om iedereen zo goed mogelijk te informeren over de laatste stand van zaken rond het coronavirus (COVID-19) en de reis- en annuleringsverzekering, hebben we een aantal handige links onder elkaar gezet van Europeesche Reisverzekeringen.

  Kan ik een beroep doen op de verzekering van Europeesche Verzekeringen
  Antwoorden op de meeste gestelde vragen zijn te vinden op Vraag en Antwoord

  De kaart met reisadviezen

  Download hier de kaart van Frankrijk met de gele en oranje regio's.

  Reisadvies_Frankrijk_13-10-2020.pdf