-->

  Waarom de Route Nostalgie naar het zuiden

  Slow travel naar het zuiden inclusief hotels
  Gratis boek over de route
  Over oude wegen naar de Cote d'Azur

  Over de oude weg naar het zuiden

  In het tijdperk vóór de péages en de snelwegen door Frankrijk was de RN7 dé weg naar de Middellandse Zee tot aan de Italiaanse grens bij Menton. Bekend of liever berucht zijn de beelden van de overvolle RN7 naar het zuiden in augustus als Parijs en masse met de auto op vakantie naar het zuiden vertrok.

  Het leek ons leuk deze oude weg nieuw leven in te blazen en tijdens one speurtocht naar informatie waren we verrast te zien hoeveel enthousiaste mensen er zijn die iets met deze route doen op internet, van blog tot online fotoalbums.

  De RN7 vormt de rode draad van deze autovakantie waarbij u niet om de dorpen heen rijdt maar elke keer er dwars door heen, geniet van de relaxte manier van vakantie vieren, onderweg in leuke hotels overnacht en lekker dineert.

  Heeft u nog tips voor ons die we niet mogen missen tijdens deze reis? Laat het ons weten door een email te sturen.

  Merci beaucoup.

  We vonden op internet een leuk filmpje dat een goede indruk geeft van de RN7 in de beginjaren:

  De RN7 op Wikipedia

  De RN7, een stukje geschiedenis
  De N7 of Route nationale 7, ook wel Route bleue (Blauwe weg) of Route des vacances (Weg van de vakantie) genoemd, is een nationale weg in Frankrijk. De weg bestaat uit vier delen. Het eerste deel loopt van de Luchthaven Orly naar de A106 bij Parijs. Het tweede deel loopt van Nevers via Moulins en Roanne naar La Tour-de-Salvagny, een voorstad van Lyon. Het derde deel loopt van Communay, ten zuiden van Lyon, via Valence naar Orange. Het laatste deel loopt van Avignon naar de A7.
  Wikipedia

  Geschiedenis
  Door de opkomst van de auto werden vakanties aan de Côte d'Azur mogelijk voor de inwoners Parijs en Noord-Frankrijk. De N7 was de meest directe route naar dit gebied en werd al snel de hoofdroute om bij de vakantiebestemming te komen. Hier ontleent de weg zijn bijnaam Route de vacances aan. Pas rond 1970, na de aanleg van de Autoroute du Soleil, lag er een autosnelweg naar het zuiden en nam het vakantieverkeer over de N7 af.

  In 1978 werd de weg verlegd tussen Nice en Menton. Oorspronkelijk liep de weg over de Corniche Supérieure, de hoogste kustweg. Na 1978 ging de N7 over de Corniche Moyenne, de middelste kustweg, lopen. De route over de Corniche Supérieure werd overgedragen aan het departement Alpes-Maritimes en kreeg het nummer D2564.

  Langzaam en leuk
  Als u de tijd heeft is de Franse Route 66 naar het zuiden een leukere route naar het zuiden dan de Autoroute du Soleil. In de jaren 70 werd de RN7 - ofwel de Route Nostalgie heet - overbodig. De aanleg van de Autoroute du Soleil zorgt ervoor dat we sneller aan de Cote d'Azur zijn. Maar daardoor mis je wel het gevoel van de reis naar het zuiden. Over de RN7 zie je het landschap langzaam veranderen en heb je meer het gevoel dat je naar het zonnige zuiden onderweg bent. Met broodjes mee, drinken voor onderweg... op weg naar het zuiden.

  Napoleon en de RN7
  Het was Napoleon die de route haar naam gaf. En hem gebruikte. In 1811 liet Napoleon Bonaparte de Route impériale 8 aanleggen van Parijs naar Rome via Moulins, Lyon, Avignon en Nice. In 1824 werd de huidige N7 gecreëerd uit de oude route van de Route impériale 8. Deze weg liep van Parijs via Lyon en Nice naar Italië en was 1004 kilometer lang.

  Hotels onderweg
  U hoeft alleen maar te genieten van de 'oude weg' naar het zuiden. Wij regelen uw hotels onderweg.

  De start van de Route Nostalgie, de RN7:

  De route start net onder Parijs en laat zich dus uitstekend combineren met een paar dagen Parijs. Uw reis kan er als volgt uit zien:

  dag 1: autorit vanuit Nederland of België naar Parijs
  dag 2 en 3: 2 overnachtingen in Parijs in hotel met parkeergarage
  dag 4: vertrek vanuit Parijs richting Fontainebleau
  dag 5 t/m 10: u rijdt de RN7 naar het zuiden
  dag 10 t/m 14: eventueel verlengen van uw reis aan de Cote d'Azur
  dag 15: terugweg naar Nederland of België
   Beschikbaar
    € Vol
   Aanbieding op aanvraag
   Op aanvraag
   Aanbieding

   Actueel weer op de route

   Météo Paris © meteocity.com

   Nieuws

   Pont des Arts ontketend...
   Je slotje ophangen aan de brug kan niet meer, maar voor de toeristen is er op de Pont des Arts in Parijs nu iets anders te zien. De brug waaraan tot voor kort stelletjes slotjes hingen om hun liefde voor elkaar te bezegelen, is versierd met graffiti. Op grote panelen van een meter hoog staat onder meer in roze Arabische letters van een meter hoog een tekst van de 19e-eeuwse Franse schrijver Honoré de Balzac. Ze zijn aangebracht door de straatkunstenaar eL Seed. Hij is geboren in een van de voorsteden van Parijs uit Tunesische ouders. Hij heeft veel succes, met name in de Arabische wereld. Zo versierde hij de 47 meter hoge minaret van een moskee in Tunesië.Meer lezen

   Tja, Parijs...

   Over Parijs wordt veel gezegd en geschreven. De stad Parijs inspireert ons al eeuwenlang als stad, met kunst en theater, met architectuur, de muziek, de winkels en galerijen, de nieuwste mode of op het culinaire vlak. Ook op internet is veel over de stad Parijs te vinden. Zo vinden we op Wikipedia dat Parijs de hoofdstad en regeringszetel van Frankrijk is (ja, echt!). Parijs is ook een departement. Parijs heeft 2,25 miljoen inwoners in de gemeente Parijs zelf en ruim 11 miljoen in het hele stedelijke gebied, met inbegrip van de banlieues (voorsteden) en de forensensteden daaromheen, is het de grootste stad van Frankrijk en de negende stad van Europa.

   Op het web vinden we ook dat Parijs de nieuwe single van Kenny B is. Parijs vertelt over miscommunicatie en liefde. Hij reisde naar Parijs en ontmoette juist daar zijn grote liefde. NIet verrassend dat ook Kenny B. Parijs gebruikt als symbool voor de liefde. De stad heeft een enorme romantische uitstraling. Ondanks dat er van tijd tot tijd ook minder romantische dingen gebeuren.

   Ook bekend op het muzikale vlak is het lekkere deuntje van Ik neem je mee van Gers Pardoel waar je van alles van kunt vonden maar waar je wel vrolijk van wordt.

   Wat er ook over Parijs als stad, als bestemming voor een weekendje weg of voor een langer verblijf, gezegd wordt. Parijs is niet weg te denken uit ons aanbod en het blijft in alle vier de seizoen een heerlijke bestemming om naartoe te reizen.

   Parijs, wijk voor wijk...

   Parijs | Champs-Elysées
   De Champs Elysees met de Arc de Triomphe op de Place Charles de Gaulle is een van de bekendste wijken van Parijs. Vanaf de triomfboog lopen 12 avenues als punten van een ster in alle richtingen. Het plein staat ook bekend als Place de l'Etoile. De Arc de Triomphe, met het graf van de onbekende soldaat en de Champs Elysees zijn een publiekstrekker. Op 14/7 (quatorze juillet) trekken de militaire parades veel publiek en ook de finish van de Tour de France trekt elk jaar zo mogelijk nog meer publiek.

   Parijs | Eiffeltoren
   ...

   Actueel weer in Parijs - Ile de France

   Météo Paris © meteocity.com

   Beoordelingen van onze klanten over Auto Ontdek Vakantie Route Nostalgie