-->
  Grote, luxe chalets bij natuurgebied
  Diverse locaties, vrijstaand
  Fietsen, wandelen, zwemmen

   Informatie skigebied Serre Chevalier

   Nieuw: video openingsweekend 1 en 2 december 2018   Serre Chevalier is het op vier na grootste skigebied ter wereld. Met meer dan 300 dagen zon, 250 km skipistes, hele leuke dorpjes en heel veel sneeuw (o.a. gegarandeerd door meer dan 300 sneeuwkanonnen) is het één van onze favoriete skigebieden in het zuiden van de Alpen. Serre Chevalier ligt in de 'Haute Alpes', het meest zuidelijk deel van de Franse Alpen. Met zijn hoge pieken en mooie sparrenbossen staat het gebied garant voor fantastische vergezichten en heerlijke afdalingen tussen de bomen.

   Serre-Chevalier bestaat uit vier grote en dertien kleinere dorpen. Briançon, oftewel Serre-Chevalier 1200, een grotere stad, is de hoogst gelegen stad van Frankrijk. Le Monêtier Les Bains, of Serre-Chevalier 1500, heeft zijn naam te danken aan een Benedictijns klooster en geniet al zeer lang bekendheid door zijn warme bronnen. Villeneuve (Serre-Chevalier 1400) en Chantemerle (Serre-Chevalier 1350) liggen tussen de andere twee plaatsen. Vanuit deze dorpen heb je het snelst toegang tot het skigebied. Tussen deze vier plaatsen liggen meerdere dorpjes die allen hun oude dorpsbeeld hebben behouden. Deze dorpjes zijn ideaal voor langlaufers, omdat de meeste aan de loipen liggen.

   Ondanks de zuidelijke ligging is het Serre Chevalier sneeuw/ en skizeker, mede dankzij de vele noordhellingen die vaak boven de boomgrens liggen Goede sneeuw, interessante pistes voor met name gevorderde skiërs en snowboarders en gezellige dorpen zouden toch voor een behoorlijke stroom toeristen moeten zorgen? Misschien is het de afstand of de zuidelijke ligging, maar drukte zoals in de meer noordelijk gelegen Franse gebieden zal je in de Serre Chevalier niet aantreffen.

   Leuke video met de skimogelijkheden in Serre Chevalier:

   Details Serre Chevalier

   Laagste punt 1350 m.
   Hoogste punt 2491 m.
   In totaal 250 km. skipistes waarvan
   28% makkelijk
   52% gemiddeld
   20% moeilijk
   39 sleepliften
   20 stoeltjesliften
   9 gondelliften
   35 km. langlaufloipen
   Halfpipe, funpark en boardercross aanwezig

   Actueel weer en sneeuwhoogte in Serre Chevalier

   Hoe kom ik met de auto in Serre Chevalier

   De afstand van Utrecht (NL) naar Serre Chevalier bedraagt 1101 km. Vooral het stuk vanaf Grenoble over de Col du Lautarets is erg mooi. Sneeuwkettingen mee! De afstand vanaf Brussel (BE) naar Serre Chevalier bedraagt 939 km.

   Hoe kom ik met de bus in Serre Chevalier

   Op dit moment bieden we geen busreizen aan naar Serre Chevalier.

   Hoe kom ik met de trein in Serre Chevalier

   Serre Chevalier is met de trein te bereiken maar dat vereist wat overstappen. Vervoer met auto of vliegtuig is beter.

   Hoe kom ik met het vliegtuig in Serre Chevalier

   Via Italie
   Dichtstbijzijnde luchthaven is Turijn in Italie. KLM/AF vliegt hier dagelijks op en vanaf Turijn is het nog maar 1,5 uur rijden met een huurauto of transfer.

   Transavia vliegt ‘s winters wekelijks op Grenoble. Vanaf Grenoble Airport is het nog 2,5 tot 3 uur rijden naar Serre Chevalier.

   Vanaf deze luchthavens regelen wij graag:
   je transfer met een bus, taxi of minibus
   je huurauto

   Beoordelingen van onze klanten over