-->

  Van onze surfspecialist Emilie Toulis

  Ik ben al op jonge leeftijd begonnen met snowboarden. Ik was 19 jaar, had nog niet eerder op ski's gestaan of op een snowboard maar op een of andere manier trok het snowboarden mij meer dan die twee lange latten. En avnaf het allereerste moment op de piste wist ik het zeker: snowboarden is mijn ding!

  Waar snowboarden in de Franse skigebieden
  Als studente heb ik twee jaar in Grenoble gewoond en was ik elk weekend in ofwel Les 2 Alpes, het kleine en schattige Les 7 Laux (onbekend omdat heel klein, veel bomen, werkelijk prachtig)of Alpe d'Huez te vinden. Nu kom ik voor mijn werk ook regelmatig in de Franse sneeuw en heb ik diverse skigebieden kunnen ontdekken.

  Mijn favorieten zijn:

  Paradiski
  Omdat het skigebied naar mijn mening alles in huisheeft. Pittige stukken in les Arcs, leuke tochten door de bossen bij Vallandry en grote brede pistes in La Plagne. En de mooiste boardercross ever in la Plagne! De twee halfpipes aan het einde niet vergeten!

  Espace Killy
  Heel leuk gebied met veel rode pistes. De Aiguille Percée piste is een van mijn favoriete pistes – niet alleen vanwege het uitzicht op de top waar je van de zon kunt genieten en ook nog wat kunt eten – maar omdat de piste de ene dag glad is als een biljartlaken en de volgende dag vol met hobbels van boven tot beneden! Je weet niet dus wat je kunt verwachten! Surprise!!!

  Les Portes du Soleil
  Slechts één dag geweest en nog lang niet alles gezien maar ik ben echt onder de indruk hoe goed alles met elkaar verbonden is. Fantastisch voor lange tochten!

  Mijn tips voor een goede snowboardvakantie
  Neem altijd les als je gaat snowboarden. Of je nu begint of al gevorderd bent, een goede techniek zorgt voor meer veiligheid voor jezelf, de anderen en je hebt veel meer plezier in wat je doet.
  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: denk aan je HELM HELM HELM!!! Ik ben zelf een keer goed onderuit gegaan en was toen heel blij met mijn helm. Mijn helm stuk, mijn hoofd heel.
  Koop je eigen schoenen. Niets is erger dan bevroren of stijve voeten omdat je schoeenn te strak zitten. Kleine investering, grote beloning!
  Denk ook aan een goede uitrusting zoals een goede broek, je zit toch vaak in de sneeuw even te wachten op je vrienden. - Denk ook aan goede bril en bescherming tegen de kou (muts, handschoenen) en het liefst alles waterdicht.
  Neem een Go Pro voor op je helm mee. Hilarisch om jezelf (en je vrienden en vriendinnen) op bepaalde afdalingen terug te zien.
  En als laatste: goed uitrusten en lichamelijk voorbereid voor dat e op de plank springt is wel verstandig!

  Wat wil ik nog allemaal doen op mijn sbowboard
  Valmorel, omdat het heel familiaal is, klein en schattig. Ideaal om met onze dochter Lylwenn naar toe te gaan. Ze oefent nu al thuis in de gang op mijn snowboard
  La Clusaz omdat ik fan ben van het dorp, authentiek en veel goede restaurants
  Chamonix om elk dag een nieuwe skigebied te kunnen ontdekken
  Heliski trip naar Ste Foy om volledige hors piste tocht te kunnen maken
  Le Grand Massif voor mooie afdaling van 17 km
  Twee weken in de Canadian Rockies!!!

  Vragen?
  Heb je vragen of wil je iets meer weten over de snowboardmogelijkheden in Frankrijk en onze accommodaties in de Franse skigebieden? Bel me gerust op 023 551 22 91 of stuur me een email op emilie@frankrijkhuis.nl.

  Bon surf!