-->

  De hoogtepunten van Zuid Corsica

  Wat is nu het mooiste deel van Corsica? Het zuiden of het noorden, of wellicht het bergachtige middelste deel? Wij mochten het eiland meerdere keren bezoeken en kunnen u uit eigen ervaring melden: het maatjt echt niets uit.

  Op deze autovakantie over het zuiden van Corsica maakt u kennis met o.a. de hoofdstad Ajaccio, het bergstadje Sartene, de indrukwekkende natuurlijke haven van Bonifacio, de mooie stranden van Rundinara en Santa Giulia, het sfeervolle havenstadje Porto-Vecchio en de bergen rond de oude hoofdstad Corte.

  Deze autovakantie op Corsica is goed in een week maar relaxter in 10 dagen te doen.
  Een autorondreis op Corsica laat u kennismaken met de bijzondere sfeer van dit mooie eiland. Deze individuele rondreis is dé manier om het beste wat Corsica te bieden heeft te ontdekken. U rijdt langs de kusten van Corsica, door de bergen in het binnenland met spectaculaire uitzichten en geniet van de zandstranden die Corsica te bieden heeft. Onze autorondreis Corsica is zo samengesteld dat u niet elke dag hoeft te verhuizen en derhalve ruim de tijd heeft om van de natuur, cultuur en gastronomie van Corsica te genieten.

  Rondreis Corsica op maat
  Onderstaand reisschema is de standaard indeling van de rondreis waarbij u veel van de mooie plekjes van het eiland ziet. Graag stellen we deze rondreis op uw wensen af en maken de - in overleg met u - autovakantie voor u op maat.

  Corsica Zuid
  Aanbevolen reisduur: 1 week of 10 dagen

  Dag 1
  Aankomst in Ajaccio en bezoek stad.
  Overnachting in *** sterren Hotel la Pinède of **** sterren Hôtel Palazzu u Domu of Hôtel les Mouettes

  Dag 2-4
  Naar het binnenland van Corsica om de oude hoofdstad Corte te bekijken (Corsica Museum) en te wandelen langs de rivier de Restonica en de bossen en bergen rond Corte.
  Overnachting in *** Hotel U Castellu of Hôtel U Palazzu of **** sterren Hotel Dominique Colonna.

  Dag 5-7
  Door naar het zuiden voor een verblijf in Porto-Vecchio, de gezellige havenstad aan de oostkust. Genieten van mooie stranden bij Santa Giulia, Palombaggia en Rundinara, dagexcursie naar Bonifacio. Wandelen in de bossen van Foret d'Ospedale en Bavella Massief.
  Overnachting in *** sterren Hotel Kilina of **** sterren Hotel Le Goéland


  Langer blijven
  Indien 2 of zelfs 3 weken de tijd heeft kunt u deze autorondreis Corsica uitbreiden met een ronde over de Cap Corse, een verblijf in Porto-Vecchio én Bonifacio en nog een paar dagen in bergdorpje Sartène verblijven. Blijft u liever aan het einde van de rondreis een paar dagen of een week bij het strand? Ook dat regelen we graag voor u. Bijvoorbeeld in Residence Salina Bay in Porto-Vecchio of in de stijlvolle appartementen La Cuve.

  Bon Voyage en Corse!

  Hoe kom ik op Corsica?

  Corsica is goed bereikbaar vanuit Nederland en Belgie. Wat zijn uw mogelijkheden?

  Vliegtuig
  Op deze pagina treft u een overzicht aan van alle vluchten naar Frankrijk.

  Voor Corsica heeft u de volgende opties:
  Transavia, elke woensdag en zaterdag, Amsterdam - Ajaccio
  Air Corsica, elke woensdag en zondag, Luik (Belgie) - Ajaccio of Bastia
  Air France/KLM, dagelijks vluchten via Nice of Marseille naar Ajaccio, Figari en Bastia

  Ferry
  Vanaf het vasteland van Italie en Frankrijk varen er dagelijks meerdere schepen van Corsica Ferries naar Corsica. Op deze pagina leest u daar meer over.

  Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.
   Beschikbaar
    € Vol
   Aanbieding op aanvraag
   Op aanvraag
   Aanbieding

   Actueel weer op Zuid Corsica

   Météo Bonifacio © meteocity.com

   Beoordelingen van onze klanten over Auto Ontdek Vakantie Zuid Corsica

   8
   uit 10

   Familie Pathuis

   We hebben echt een top vakantie gehad! De eerste dag en nacht zijn we natuurlijk in Ajaccio verbleven, leuk stadje, we hebben eigenlijk met name op de terrasjes aan de haven gezeten haha. Hotel is prima bevallen voor 1 nachtje. De volgende dag zijn we naar Porto-Vecchio gereden, mooie route! Het strandhuisje was echt helemaal prima, met 3 stappen stonden we op het strand. We hebben hier echt een heerlijke week gehad. Doordat het zo warm was, hebben we vrij weinig ondernomen en hebben we eigenlijk iedere dag op het strand gelegen en veel gesnorkeld (erg gaaf, veel vissen, zee – egels en zelfs een zeester gezien. We zijn 1 dagje naar Bonifacio gegaan en hebben vanaf hier een boottochtje naar de Il de lavezzi eilanden gedaan. Erg mooi om de kalkrotsen te zien! Ook zijn we een ochtend in Port-Vecchio geweest en hebben hier wat rondgewandeld. Na deze week zijn we naar Vizzavona gereden, de route hierheen was in het begin minder mooi, maar dat veranderde toen we eenmaal de bergen inreden. Echt prachtig! We hebben hier 3 hele leuke dagen gehad, supermooie natuur. We zijn 2x naar Cascade de Anglais gelopen en hebben hier 2 middagen doorgebracht. 1 dag zijn we naar Corte gegaan in de ochtend en vanaf daar naar Lac de Melo. Dit was een wandeling van een uur omhoog naar het gletsjermeer over stenen, maar doordat het zo warm was, hebben we het maar tot de helft gered. Op de helft van deze route was een meer met een waterval en hier hebben we een paar uurtjes gezeten. We kregen deze tip van 2 Belgen, die gaven aan dat dit ook mooier was dan het gletsjermeer zelf. Al met al hebben we een heerlijke, ontspannen vakantie gehad. We vinden het echt een heel mooi eiland en zouden nog wel een keer terug willen. Heel erg bedankt voor de goed uitgezochte locaties en de tips!

   Gepubliceerd op: 06-07-2016